Jest to chyba najprostszy i najszybszy deser, jaki
robiliśmy. Kilka składników, trochę krojenia, ubijania, ładne naczynie
(kieliszek do martini nada się świetnie!) i szybki niedzielny deser gotowy. Z
podanych składników otrzymamy dwie porcje. Można więc go śmiało podwajać czy
potrajać.
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
1 brzoskwinia
10 bezików
150 ml śmietany 30%
1 czubata łyżka cukru pudru
Brzoskwinię myjemy, obieramy i kroimy w małą kosteczkę.
Kilka bezików odkładamy do dekoracji, a resztę delikatnie kruszymy w rękach.
Mikserem na wysokich obrotach ubijamy śmietanę, aż do otrzymania sztywnej bitej
śmietany. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do bitej śmietany dodajemy
pokruszone beziki i mieszamy.
Na dnie salaterek układamy brzoskwinie, przykrywamy bitą
śmietaną z bezikami i dekorujemy odłożonymi bezikami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za odwiedziny!
M+A