piątek, 4 października 2013

Catering Show 2013

23 września odbyła się kolejna edycja Catering Show organizowana przez MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel w Ożarowie Mazowieckim. Jeśli komuś catering kojarzy się tylko z połyskującym majonezem na sałatkach warzywnych albo wędlinami zwiniętymi w ruloniki i wypełnionymi pastą jajeczną - jak na weselach - może zmienić zdanie po obejrzeniu zdjęć.
Bartłomiej Czerwiński, szef kuchni Mazurkas Catering zaproponował dania egzotyczne, np. medaliony z krokodyla na puree z dyni aromatyzowane pomarańczą i świeżym imbirem serwowane z karmelizowanymi cebulkami, czerwoną porzeczką i sosem z czarnego bzu. Albo norweską troć marynowaną w morskiej soli i owocach cytrusowych serwowaną na chutney z ananasa i dyni z sałatką z glonów Wakame i pomarańczowo-pieprzowym sosem. Dużo składników niecodziennych (czytaj: kojarzących się z czymś lepszym), kuchnia z mocnymi akcentami fusion - po prostu jedzeniowe show.



Nie mogło na nim zabraknąć owadów hodowanych przez Fabrykę Owadów i serwowanych w Co To To Je, a dla wzbogacenia smaku karmionych m.in. cynamonem, imbirem czy melonami (te owady to niezła gratka dla warszawskich foodies - może to i trochę odrzucające, ale w końcu bycie foodie do czegoś zobowiązuje...)
Nie łudzimy się oczywiście, że Catering Show zmieni oblicze menu firm cateringowych, z którymi niektórzy z nas mają do czynienia podczas firmowych Wigilii, konferencji czy spotkań integracyjnych. Z pewnością jednak pokazał, że masowa impreza nie musi opierać się na warstwowych sałatkach, carvingu, fikuśnie zwiniętych wędlinach i kruchych ciastkach w polewie czekoladowej.



I jeszcze drobne ogłoszenie.
Zgodnie z obietnicą, dzięki random.org wylosowaliśmy dziś 10 osób, które otrzymają wejściówki na Kocham Wino Fest. Trzy pierwsze oprócz wejściówki dostaną również vouchery na wino. Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie. Ze zwycięzcami skontaktujemy się dzisiaj mailowo. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za odwiedziny!
M+A