czwartek, 30 października 2014

Amputowana ręka na Halloween

W tym roku trochę daliśmy się ponieść fantazji i przygotowaliśmy straszne desery: dżdżownice wychodzące z ziemi, babeczki czekoladowe z jadalną ziemią, zrobiliśmy własną dynię i ... amputowaliśmy rękę. Potem dokładnie obcięliśmy palce, żeby było weselej. Włożyliśmy wszystko do miski i sfotografowaliśmy na pamiątkę dla potomnych. 
Ręka jest dość słodka. Krew, jak to krew, też jest słodka - tylko nieco wiśniowa. Ręka i paluszki mają smak bananowy i ku naszej radości wypłynęły na wierzch naczynia. Ślady zbrodni widać zatem gołym okiem.


Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 12 godzin

Składniki:
1 rękawiczka lateksowa
250 ml nektaru bananowego
1 litr soku wiśniowego

Rękawiczkę kilkukrotnie przepłukujemy wodą, żeby pozbyć się talku. Do rękawiczki wlewamy nektar bananowy i dokładnie ją związujemy. Wkładamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy na noc do zamrażarki.
Przed podaniem, wyciągamy rękawiczkę z zamrażarki i wyjmujemy dłoń. Wtedy też zwykle odłamują się palce. Rękę i paluszki wkładamy do miski, wlewamy czerwony sok i podajemy. Nasza ręka rozpuszczała się w soku około godziny.


8 komentarzy:

Dziękujemy za odwiedziny!
M+A